Ajankohta

23.9.2020 17:00 – 23.9.2020 20:00

Paikka

Oma tietokone tai älylaite

Tapahtumaluokka

Webinaari tai verkkokoulutus
← Takaisin

 

Tekoälyn eettiset kysymykset – kiinnostavia haasteita ratkottavaksi vai turhauttavia esteitä tekoälyratkaisujen kehitykselle?

 

Verkkokoulutus tarjoaa osallistujille analyyttisiä apuvälineitä, joiden avulla voi

1) ymmärtää, mikä tekoälyratkaisujen nykyinen kehitysvaihe on,

2) tunnistaa tekoälyn eettisesti relevantit kysymykset, ja

3) löytää mahdollisia ratkaisuja niihin.

Futurististen skenaarioiden sijaan koulutuksen ytimessä ovatkin ne eettiset kysymykset, jotka ovat tämän päivän tekoälyratkaisujen kannalta keskeisiä.  

 

Koulutus hyödyntää sekä etiikan teorioita yleistajuisessa muodossa että konkreettisia tapausesimerkkejä. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä tunnistaa, analysoida ja jäsentää tekoälyn eettisiä kysymyksiä omassa työssään. Tekoälyn eettisten haasteiden ei tarvitse halvaannuttaa, vaan kutsua etsimään kestäviä, toteutettavia ratkaisuja.       

 

Koulutusta varten osaamisensa ovat yhdistäneet tekniikan tohtori Pasi Lehtimäki ja eetikko Anna Seppänen. Pasi Lehtimäki on tekoälyratkaisujen kokenut ammattilainen, joka työskentelee johdon konsulttina Goforella. Anna Seppänen on tutkijataustainen eetikko, ja ja työskentelee yrittäjänä perustamassaan CoHumans Oy:ssä.


Kouluttajista: 

Pasi Lehtimäki Tekniikan tohtori | Johtava konsultti | Kouluttaja

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopiston tietotekniikan osastolta, jossa Pasi on opiskellut tietotekniikkaa ja tutkinut analytiikkaa. Hänen vahvuuksiaan ovat laaja osaaminen analytiikan mentelmistä, kehitysprosesseista ja analytiikan käytännön sovelluksista. https://www.linkedin.com/in/pasilehtimaki/

Anna Seppänen Toimitusjohtaja | Eetikko | Tutkija

Anna on sekä akateemisen että arjen etiikan syväosaaja, joka on hankkinut monipuolisen osaamisensa mm. Helsingin yliopiston sosiaalietiikan tutkijana, palvelumuotoilutoimisto Palmun asiantuntijana, sekä Tasavallan presidentin käynnistämässä nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä hankkeessa. Annan väitöskirja (valmistuu 2020) käsittelee yritysvastuun eettistä arviointia. Hän työskentelee yhdessä prof. Anne Birgitta Pessin kanssa perustamassaan CoHumans-yrityksessä, joka edistää tutkimusperustaisesti työelämän inhimillistä kestävyyttä kehittämällä ja kouluttamalla myötätunnon ja etiikan teemoja.  

Annan luentoja:

Anna Seppänen: ”Compassion - The Power of Human Connection” in Digital Health Nordic 2020  https://www.youtube.com/watch?v=jVZyM46Dz8Y&feature=emb_logo

Anna Seppänen: ”The Power of Ethical Imagination” in TedX Otaniemi 2017 https://www.youtube.com/watch?v=JBC-3k0KFv4

 


 

Saat ilmoittautuessasi kuittausviestin koulutuksesta sähköpostiisi. Säilytä kuittaus huolellisesti, sillä mahdollinen osallistumisen peruuttaminen tapahtuu kuittausviestistä löytyvällä linkillä. Huomaathan, että tilaisuutta ei tallenneta.

Koulutus on YKAn jäsenille. Etkö vielä ole jäsen? Tutustu jäsenyyteen: https://www.yhteiskunta-ala.fi/jasenyys/miten-liittya/

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Lisätietoja YKAn koulutuksista ja valmennuksista: Heini Hult-Miekkavaara heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi

Ilmoittautuminen avautuu 17.08.20 09:00