Ajankohta

25.3.2020 16:00 – 10.6.2020 23:59

Paikka

Oma tietokone tai älylaite

Tapahtumaluokka

Webinaari tai verkkokoulutus
← Takaisin

Koulutuksessa tutustutaan tekoälyn perusteisiin ja yhteiskunnassa vallitseviin tekoälyn ja rinnakkaisten teknologioiden hyödyntämisen mahdollisuuksiin, sekä tiedon käyttöön liittyvien lakien ja etiikan kehitystyöhön.

Tutustumme edistyneen analytiikan laskentaan käytännön esimerkein. Aikaisempi analytiikkakoulutus ei ole tarpeen. Perinteisillä analytiikkatyökaluilla työskenteleville (esim. SPSS) kurssi antaa uuden näkökulman analytiikan mahdollisuuksiin.

Koulutuksen jälkeen osallistuja tunnistaa erilaiset edistyneen analytiikan ja tekoälyn käyttömahdollisuudet omassa työssään, ja tiedostaa tiedon hyödyntämisen reunaehdot yhteiskunnassa. Lisäksi osallistujat saavat kyvykkyyksiä toimia yhteiskunnan digitaalisten palveluiden käyttäjänä.

Suosittelemme koulutusta kaikille tietopohjaisesta päätöksenteosta kiinnostuneille asiantuntijoista johtajiin.

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä Lakimiesliiton, Kunteko-ohjelman, Gofore Oyj:n sekä Digi- ja väestötietoviraston kanssa. Koulutukseen voivat osallistua YKAn ja Lakimiesliiton jäsenet, sekä kuntatyöpaikkojen edustajat. 

 

Aikataulu ja koulutuksen runko:

 

Koulutus koostuu kuudesta tunnin mittaisesta webinaareista (asiantuntija-alustus + keskustelu), jotka pidetään kahden viikon välein 25.3. alkaen. Näiden lisäksi on tehtäviä ja yhteistä keskustelua sähköisella oppimisalustalla. Tehtävät ovat sekä yksilötehtäviä että yhteistä reflektointia. 

 

  • Data + edistynyt analytiikka, keskiviikko 25.3.

  • Tekoäly, keskiviikko 8.4.

  • RPA + chatbotit, keskiviikko 22.4.

  • Tekoäly ja lainsäädäntö, keskiviikko 6.5.

  • Tekoäly ja etiikka, keskiviikko 20.5.

  • Suomi.fi, keskiviikko 3.6.

Webinaarit pidetään klo 16-17. Niiden jälkeen osallistujille aukeaa ko. webinaarin aihetta koskeva työskentely sähköisellä oppimisalustalla. Oppimisalusta on auki 10.6. asti, johon saakka on mahdollista tehdä tehtäviä.

 

Osallistujilla on mahdollisuus saada koulutuksesta sähköinen osaamismerkki (Open Badge). Osaamismerkin saaminen edellyttää osallistumista webinaareihin ja niiden keskusteluihin, sekä aiheista annettujen tehtävien tekemistä sähköisellä oppimisalustalla. Tehtävät ovat käytännöläheisiä eivätkä edellytä aikaisempaa osaamista aiheista.

 

Kouluttajana toimivat Pasi Lehtimäki, TkT, johtava konsultti, Data-analytiikka & Johtaminen, Gofore Oyj sekä Mikko Mattinen, johtaja, Sähköinen asiointi ja asiakaslähtöisyys, Digi- ja väestotietovirasto (Suomi.fi:n osio).

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopiston tietotekniikan osastolta, jossa Pasi on opiskellut tietotekniikkaa ja tutkinut analytiikkaa. Hänen vahvuuksiaan ovat laaja osaaminen analytiikan mentelmistä, kehitysprosesseista ja analytiikan käytännön sovelluksista. https://www.linkedin.com/in/pasilehtimaki/

Mikko on tehnyt pitkään töitä digitalisaation parissa, erityisesti viestinnän ja markkinoinnin näkökulmasta. Hän on myös kirjoittanut kirjan Mistä kasvua? Opas digiajan johtajalle.  https://www.linkedin.com/in/mattinen/

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä: Petri Takalapetri.takala@gofore.com, p. 040 563 6272

 

Koulutuksesta sanottua:

"Käytännönläheisin tekoäly-tilaisuus, jossa olen ollut! Oli todella mukavaa kuunnella puhujia, jotka ovat aidosti alansa asiantuntijoita. Tilaisuus oli myös todella hyvin rakennettu lyhyiden ja selkeiden osuuksien ympärille."

"Ensimmäinen tekoälykoulutus, johon olen osallistunut, jossa tekoälystä ei puhuta kuin herätysliikkeessä pelastuksesta. Todella asiapitoinen, selkeä ja ymmärrettävä koulutus."

 

Mukaan mahtuu 80 ykalaista.

Koulutus on valitettavasti ykalaisten osalta täynnä - kiitos aivan valtavasta mielenkiinnosta! 

Mikäli olet kuntasektorilla töissä, katso myös mahdollisuutesi osallistua Kunteko 2020 -ohjelman kautta. Tutustu hankkeeseen: https://www.kunteko.fi/ (koulutuksen ilmoittautumislinkki alla).

 

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi ja jättää tietosi myös tällä lomakkeella, niin ilmoitamme sinulle kun tiedämme, koska pystymme järjestämään koulutuksen uudelleen.

 

Ilmoittautumiset YKAn jäsenille tämän lomakkeen kautta.

Ilmoittautumiset Lakimiesliiton jäsenille: https://ssl.eventilla.com/event/x2eGM

Ilmoittautumiset Kunteko 2020 -ohjelman kautta osallistuville: https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Tekoalya-yhteiskunnan-tarpeisiin--verkkokoulutukseen

---

 

Ykalainen huom! Saat ilmoittautuessasi kuittausviestin koulutuksesta sähköpostiisi. Säilytä kuittaus huolellisesti, sillä mahdollinen osallistumisen peruuttaminen tapahtuu kuittausviestistä löytyvällä linkillä. 

Ilmoittautuminen on sitovaa koko koulutuksen ajaksi. 

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Lisätietoja YKAn koulutuksista ja valmennuksista: Heini Hult-Miekkavaara heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.