Ajankohta

14.2.2019 16:00 – 14.2.2019 18:00

Paikka

YKAn toimisto, Mikonkatu 8, 9. krs

Tapahtumaluokka

Koulutus
← Takaisin

Yhteiskuntatieteilijöitä tarvitaan rakentamaan digitaalista yhteiskuntaa, mutta mitä taitoja tarvitsemme siihen? Entä yksilöinä toimimiseen mm. muuttuvassa työelämässä? Mitä yhteiskuntatieteilijöiden digitaaliset taidot ylipäätään ovat, ja koskevatko ne meitä kaikkia? 

Yksilön digitaalisista kyvykkyyksistä puhuttaessa keskustelu rajoittuu yleensä vain tiettyihin aihealueisiin kuten työllistymiseen tai koulujen opetusmenetelmiin, ja on leimallisesti hyvin negatiivista. Se, mitä digitaidot käytännössä ovat, miten niitä oppii ja millä tasolla niitä pitäisi osata, on vielä usein hämärän peitossa. Kenen niitä pitäisi osata, kuka niitä saa oppia, kuka niitä saa opettaa? Onko kansakunnallamme ylipäätään enää kilpailukykyä ilman huippudigiteknologiaosaamista niin yksilö- kuin elinkeinoelämätasolla?


Yhteisen keskustelutilaisuutemme tarkoitus on jakaa yhteistä näkemystä ja ymmärrystä sitä, minkälaista digiosaamista yhteiskuntatieteilijällä tulee olla. Aiheesta alustavat

  • Jarno M. Koponen, Head of AI and Personalization, YLE kertoo omasta urapolustaan tekoälyn ja journalismin parissa
  • Matti Nelimarkka, tutkijatohtori, kertoo pitäisikö yhteiskuntatietelijänkin osata koodata.
  • Kaisa Pekkala, yritysviestinnän tutkija, Jyväskylän yliopisto kertoo digitaidoista ja asiantuntijuuden näkyväksi tekemisestä
  • Heini Hult-Miekkavaara, osaamispalveluiden asiantuntija YKA:sta kertoo, miten digitaidot näyttäytyvät uravalmentajan näkökulmasta.

 

Rajapinta ry. on vuonna 2017 perustettu informaatioteknologian ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen kohtaamispaikka. Yhdistyksen tavoitteena on edistää yhteiskuntatieteellistä informaatioteknologian tutkimusta sekä digitaalisten ja laskennallisten menetelmien käyttöä yhteiskuntatieteissä. https://rajapinta.co/

YKA ajaa vahvasti niin jäsentensä kuin yhteiskunnan hyvinvointia. Digitaalisten urakyvykkyyksien painoarvo yksilöiden työelämässä - ja jopa kansalaisena - suoriutumisen edellytyksenä kasvaa entisestään. Haluamme myös nostaa yhteiskuntatieteilijät digitaalisen yhteiskunnan rakentamisen keskiöön.

Lämpimästi tervetuloa kohtaamaan informaatioteknologian ja yhteiskuntatieteiden leikkauskohdassa!

 

 

Ilmoittautumiset 11.2. mennessä.

Lisätietoja: Heini Hult-Miekkavaara, heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi p. 010 231 0365.

 

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.